Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Cukrus 130 g nerafinuotas
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Pasukos 300 ml
- Šokoladukas „Mars“ 58 g
- Karamelinis sirupas (papuošimui) 100 ml
- Cukraus glajus (papuošimui) 100 ml
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite mediniu šaukštu su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstraktą.
3. Kitame inde išmaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite į bendrą masę ir palengva maišykite. Kai tešla taps vientisa, po truputį pilkite pasukas.
4. Supjaustykite šokoladuką „Mars“ mažais gabaliukais, sudėkite į tešlą, viską išmaišykite ir dėkite į formeles.
5. Dėkite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min.
6. Atvėsusius keksiukus papuoškite cukraus glajumi ir apipilkite karameliniu sirupu (jei jo neturite, galite pasigaminti ir patys).
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“