Ingredientai
- Miltai 400 g 300 g kvietinių ir 100 g rupių ruginių
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltelinis cukrus 130 g
- Margarinas 100 g tirpintas margarinas arba sviestas
- Medus 100 g
- Kakava 1 valg. š.
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. malti
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Muskatas 1 arbat. š. maltas
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Medų, sviestą ir miltelinį cukrų ištirpinkite garų vonelėje.
- Atvėsinkite ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, suberkite sodą ir persijotus sausus produktus.
- Užminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, spauskite formele meduolius ir kepkite 180 °C orkaitėje 8–10 min. Skanaus!
Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita