Ingredientai
- Miltelinis cukrus 150 g glajui
- Cinamonas 1 žiupsnelis tinka ir kiti prieskoniai meduoliams
- Imbieras 1 žiupsnelis malto
- Medus 100 g 100 - 150
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 - meduoliams ir 1 trynys - glajui
- Sviestas 100 g
- Miltai 450 g
- Cukrus 125 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - sulčių - glajui
Kaip gaminti
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, tirpintą sviestą ir medų, viską gerai išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais (iš karto visų miltų siūlau nenaudoti, galbūt reikės kiek mažiau) ir prieskoniais, į mišinį suberkite į kiaušinių masę ir užminkykite tešlą.
- Tešla neturi būti kieta, jos atšaldyti nereikia.
- Iškočiokite tešlą iki 0,5-1 cm storio ir formuojame meduolius.
- Kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6-7 min, kol iškyla ir šiek tiek paruduoja. (Dujinėje orkaitėje kepa iki 15 min)
- Glajui kiaušinio baltymą mikseriu išsukite su milteliniu cukrumi, masė neturėtų būti per skysta, jei skysta reikia įdėti daugiau miltelinio cukraus.
- Aptepkite atvėsusius meduoliukus ir pabarstyti pabarstukais.
Labai skanu ir galima dovanoti švenčių proga!
Receptą atsiuntė Paulina G.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita