Ingredientai
- Miltai 350 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Imbieras 2 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 0,5 maltų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 maltų
- Kardamonas 1 arbat. š. 0,5
- Muskatas 1 arbat. š. 0,5 malto
- Margarinas 100 g kepiniams
- Rudasis cukrus 175 g
- Cukraus sirupas 4 valg. š. auksaspalvio
- Kiaušiniai 1 vnt. didelio
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų.
- Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą.
- Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius, tešla neturėtų lipti prie rankų.
- Ant lengvai pamiltuoto stalviršio iškočiokite tešlą į pusės centimetro storio lakštą.
- Formelėmis spauskite sausainius ir perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 minučių. Kelias minutes leiskite sutvirtėti skardoje, o visiškai atvėsti perkelkite ant grotelių.
Receptas iš: g-blogas.lt