Ingredientai
- Avokadai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Juodasis šokoladas 130 g 72 proc. kakavos
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Muskatas 0,5 arbat. š. tarkuoto
- Kakava 20 g be priedų
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š. galite naudoti ir maltą vanilę arba išvis jos nedėti
Kaip gaminti
1. Išskobkite avokadų minkštimą į maisto trintuvą, įberkite cinamono, muskato, įpilkite vanilės ir sutrinkite viską iki vientisos masės. Jei neturite maisto trintuvo, tinka ir šakutė, bet užtruksite ilgiau.
2. Išlydykite šokoladą.
3. Avokadų masę perdėkite į indelį ir įpilkite šiek tiek pravėsusį šokoladą. Tada greitai maišykite, nes masė beveik iškart pradės kietėti. Indą įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
4. Ištraukite masę iš šaldytuvo ir formuokite rutuliukus, kiekvieną jų apvoliokite kakavoje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos