Ingredientai
- Miltai 5 st.
- Cukrus 1 st.
- Medus 1 st. natūralus arba dirbtinis
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kakava 2 arbat. š.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Gvazdikėliai 2 arbat. š. malti
- Imbieras 1 arbat. š. milteliai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Kambario temperatūros sviestą sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi.
- Pakaitinusi nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti.
- Atvėsusią masę sukrėskite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plakikliu. Plakdama įmuškite kiaušinius.
- Maišydama mediniu šaukštu pamažu suberkite miltus.
- Tešlą baikite minkyti rankomis. Suspauskite ją į kamuolį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.
- Susiruošusi kepti namelį, tešlą išimkite iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnį lakštą – maždaug 2–4 mm storio.
Išsamesnę informaciją, kaip gaminti Kalėdinį namelį, rasite straipsnyje „Kalėdinio namelio statybos“.