Ingredientai
- Pienas 2 puodelis vienas puodelis - 236ml
- Cukrus 1 puodelis 1/3
- Kiaušiniai 4 vnt. trynių
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 1,5 sveikų gvazdikelių
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Brendis 1 puodelis 1/4 puodelio arba kito gėrimo
- Grietinėlė 200 g plakimui
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis pabarstymui
Kaip gaminti
- Kiaušinių trynius iki purios masės plakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
- Po šlakelį pilkite pieną ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Ją supilkite į puodą storesniu dugnu, įberkite gvazdikėlius ir cinamoną.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami plakimo šluotele.
- Kai masė bus beveik užvirus ir norės burbuliuoti, iškart nukelkite nuo kaitros, puodą uždenkite ir palikite atvėsti.
- Grietinėlę standžiai išplakite su vaniliniu cukrumi.
- Atvėsusį gėrimą perkoškite per sietelį, sumaišykite su alkoholiu ir supilstykite į taures. Ant viršaus dėkite po kelis šaukštus plaktos grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.
- Iškart patiekite.
Receptas iš: g-blogas.lt