Ingredientai
- Kiaulės liežuviai: 4 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt. virtas
- Daržovių sultinys 1 l
- Vanduo 200 ml
- Želatina 6 arbat. š.
- Kukurūzai 1 vnt. indelis kartu su žirneliais
- Actas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Laurų lapai 3 vnt.
Kaip gaminti
- Morką išvirkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Atskirai išbrinkinkite želatiną, užpylę ją stikline vandens.
- Atvėsinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis.
- Išvirkite kiaulės liežuvius paskaninus druska, pipirais, lauro lapais.
- Taip pat supjaustykite svogūnų ropeles, trumpam jas užpilkite verdančiu vandeniu.
- Tuomet taip paruoštus morką bei svogūnus palaikykite valandžiukę marinate (vanduo, actas, cukrus, druska).
- Būsimą „tortą“ verta sluoksniuoti silikoninėje formoje – jis gražiau atrodys ir bus lengviau išimti.
- Pirmiausiai reikia pašildyti, bet neužvirinti išbrinkusią želatiną, kad ji ištirptų.
- Tuomet ją sumaišykite su 1l daržovių sultinio.
- Ant formos dugno paskleiskite kukurūzus su žirneliais, užpilkite sultiniu sumaišytu su želatina ir formą palikite šaldytuve kol sustengs, apie 30-45min.
- Tuomet ant apstingusio „torto“ paviršiaus paskleiskite supjaustytą virtą kiaušinį, užpilkite sultiniu sumaišytu su želatina ir formą vėl padėkite trumpam į šaldytuvą, kol sustengs.
- Tokiu būdu po truputį sluoksniuokite ir kitus paruoštus produktus: liežuvį, morkas, svogūnus, vėl liežuvį ir t.t.. (galima sluoksniuoti ir daugiau, o ne vieną kiaušinį).
- Kai šis „tortas“ sustengs, silikoninę formą patartina trumpam panardinti į verdantį vandenį, kad apvertus tortą būtų lengviau išsiimti.
- Žinoma, „tortą“ galima ruošti ir įprastoje skardinėje tortų kepimo formoje. Šis liežuvio „tortas“ puikiai tiks tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų sutikimo stalui.
Receptą atsiuntė Auksė M.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita