Ingredientai
- Vanduo 0,5 puodelis (karamelei)
- Cukrus 1,5 puodelis (1 karamelei, 0,5 kremui)
- Pienas 4 puodelis (karštas) (kremui)
- Kiaušiniai 6 vnt. (kremui)
- Vanilės ekstraktas 1,5 valg. š.
Kaip gaminti
Karamelė:
Supilkite cukrų ir vandenį į prikaistuvį ir virkite virš mažos ugnies, kol cukrus išsilydys ir taps rudos spalvos karamele. Gautą masę išpilstykite į mažas folines formeles.
Kremas:
Pakaitinkite pieną ir cukrų virš mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Tik jokiu būdu neleiskite masei užvirti. Atskirame inde įmuškite kiaušinius ir įpylę vanilės ekstrakto gerai išplakite. Maišydami pieną su cukrumi supilkite kiaušinių plakinį į karštą pieną. Gautą masę išpilstykite į indelius ant karamelės. Sudėkite juos į skardą ir maždaug iki pusės pripildykite karštu vandeniu. Tuomet skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Patiekite atvėsintą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Argentinos