Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 - kiaušiniai ir 2 - tryniai
- Miltai 100 g
- Cukrus 250 g
- Romas 2 valg. š. balto
- Vanilė 1 vnt. keli lašeliai esencijos
- Druska 1 žiupsnelis
- Rudasis cukrus 10 g truputėlį
Kaip gaminti
- Pieną ir sviestą sudėkite į vieną puodą, užvirkite. Nukelkite nuo kaitros ir palikite pravėsti.
- Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Atidėkite.
- Kiaušinius ir papildomus trynius suplakite plakikliu.
- Į kiaušinių masę įmaišykite miltų ir cukraus mišinį, tada, po truputį, pilkite pravėsusį pieną.
- Sukite rankiniu plakikliu, kad nebūtų jokių gumuliukų. Gausite labai skystą tešlą. Gal kiek skystesnę nei lietiniams.
- Pačioje pabaigoje įmaišykite romą ir vanilę.
- Dubenį apdenkite maistine plėvele ir per naktį palikite šaldytuve.
- Kitą dieną į kanelių formeles įberkite truputį rudojo cukraus (jei formelės metalinės, dar patepkite sviestu) ir užpildykite jas permaišyta tešla (patogiausia tešlą permaišyti piltuvėlyje su snapeliu ar arbatinuke).
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių.
- Kepkite 10–15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite 45 minutes, kol viršus paruduoja.
- Nieko tokio, kad kepdamos, kunkuliuodamos kanelės šiek tik išlipa iš formelių, išėmus iš orkaitės, jos sugrįžta į savo vietas. Jei labai norite šito išvengti, tešlą pilkite ne iki pat viršaus.
- Iškepusias kaneles atšaldykite šaldytuve.
Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Receptas iš: g-blogas.lt