Ingredientai
- Silkė 4 vnt. šviežios
- Sviestas 1 valg. š.
- Garstyčių milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Džiūvėsiai 0,5 st. maltų
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 žiupsnelis mėgstamų
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai paruoškite silkes – bent trims valandoms užmerkite jas šaltame vandenyje, kad sumažėtų sūrumo.
2. Per tą laiką galite pasigaminti įdarą – sumaišykite džiūvėsėlius, garstyčių miltelius, smulkintas prieskonines žoleles, pavyzdžiui, petražoles, citrinos žievelę ir pusės citrinos sultis.
3. Svieste pakepinkite druska ir pipirais pabarstytą svogūną, gautą masę supilkite į inde užmaišytą mišinį ir viską sumaišykite.
4. Tuomet nuplaukite silkes ir išimkite kaulus, žuvis prikimškite pagamintu įdaru ir apriškite maistiniu siūlu, kad įdaras neištekėtų.
5. Suguldę silkes ant skardos, uždėkite po gabalėlį sviesto, ir kepkite iki 220°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos