Ingredientai
- Miltai 400 g didesnio glitimo
- Sviestas 200 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinė 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Sumaišykite miltus su cukrumi, ant mišinio uždėkite iš šaldytuvo išimtą sviestą (jį galima stambiai sutarkuoti – reikės mažiau kapoti). Kapokite vienu ar dviem peiliais, kol visi sviesto gabaliukai apsivels miltais.
- Į miltų kauburėlyje suformuotą duobutę įmuškite kiaušinį ir paslėpkite jį, pirštais semdama miltus nuo kauburėlio kraštų centro link. Pasiruoškite grietinę: recepte nurodytą jos kiekį sumaišykite su žiupsneliu druskos.
- Sudėkite kambario temperatūros grietinę ir pirštais maišykite, kol pasiskirstys tolygiai. Darbuotis reikia mikliai, nes kuo greičiau paruošite kapotą tešlą, tuo ji bus trapesnė, o iš iškepti kepiniai gardesni.
- Miltų kauburį iš pradžių kapokite vienu ar dviem peiliais, paskui rankomis suminkykite vienalytę tešlą, suspauskite į gniužulą, dėkite į plastikinį maišelį ir mažiausiai pusvalandį palaikykite šaldytuve.