Ingredientai
- Sviestas 130 g tešlai
- Miltai 260 g ruginių viso grūdo - tešlai
- Linų sėmenys 2 valg. š. tešlai
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Druska 100 g 1 žiupsnelis - tešlai ir 1 valg. š. rūpios, jūros - įdarui
- Moliūgai 800 g minkštimo - įdarui
- Rozmarinai 1 valg. š. kapotų - įdarui
- Česnakai 3 skiltelės įdarui
- Riešutai 3 valg. š. maltų - įdarui
- Aliejus 6 valg. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. trečdalis žaliosios - įdarui
- Fetos sūris 400 g
- Petražolės 3 vnt. kelios šakelės
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų.
2. Paruoštą masę apšlakstykite šaltu vandeniu, rankomis užminkykite tešlą, ją plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į karščiui atsparias kepimo formeles.
3. Kol ruošite įdarą, formeles su tešla sustatykite į šaldytuvą. Įdarui moliūgo minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir paskleiskite saikingai aliejumi pateptoje kepimo skardoje. Česnakus nulupkite, sukapokite. Rozmarinų lapelius smulkiai sukapokite. Aliejų, citrinų sultis, rozmarinus ir česnakus iki vientisumo išsukite, gautu mišiniu apšlakstykite moliūgus ir pašaukite juos 20 min. į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
4. Kai liks kepti 5 min., suberkite riešutus. Atšalusius tešlos krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ištrauktus atvėsinkite, įdarykite moliūgais. Ant viršaus berkite fetos kubelių ir petražolių lapelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita