Ingredientai
- Kava 1 vnt. pakuotė kapučino
- Ledai: (0,5 vaniliniai) 1 puodelis
- Pienas 1 st. 0,5 neriebaus
- Ledas: (0,5 kubeliai) 1 st.
- Kakava 1 valg. š. nesaldintų miltelių
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
- Vyšnios 50 g 50 ml - sirupas
Kaip gaminti
- Kapučino kavą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės ir atvėsinkite.
- Kavą supilkite į kokteilių plaktuvą, ten pat sukrėskite ledus, suberkite kakavą, cukrų ir viską išplakite.
- Kitame inde iki vientisumo išplakite pieną su ledais. Į stiklinę įpilkite sirupo, ant viršaus – ledų ir pieno masės, galiausiai šliūkštelėkite paruoštos šaltos kavos su ledukais.
Kulinaro patarimai:
Jeigu norite, kad gėrimas būtų šaltesnis ir gardesnis, stiklines, į kurias jį pilsite, trumpai palaikykite šaldiklyje.
Gaivi šalta kava siurbiama per storą šiaudelį. Jei gėrimą puošite su plakta grietinėle, šalia padėkite šaukštelį ilgu kotu.