Ingredientai
- Kiauliena 250 g maltos
- Jautiena 250 g maltos
- Ančiuviai 50 g maltų
- Bandelės 2 vnt. šviežios
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai supjaustytas; galima keisti svogūno laiškais
- Džiūvėsiai 1 st. maltų
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį kukuliams ir padažui; arba reguliuokite pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Miltai 2 valg. š. padažui
- Kaparėliai 2 valg. š. padažui
- Vynas 1 st. baltojo; padažui
- Grietinėlė 1 st. arba pieno; padažui
- Cukrus 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
Pagal klasikinį receptą kukuliai gaminami iš veršienos. Bet puikiai tinka ir maltos jautienos bei kiaulienos mišinys. Beje, vietoje ančiuvių į mėsą galima įmalti ir silkės. Tik tada kukuliai pakeis pavadinimą – jie taps Rostoko kukuliais.
1. Į maltą mėsą dedame kiaušinius, ančiuvius, smulkiai pjaustytus svogūnus (galima įdėti ir keptų svogūnų).
2. Bandeles išmirkome piene, išspaudžiame, sumalame ir įdedame į mėsos masę. Išminkome ir pagal poreikį įberiame džiūvėsėlių, kad būtų galima formuoti kukulius.
3. Puode su puse svogūno galvutės ir lauro lapais užviriname vandenį, pasūdome, sudedame kukulius ir išverdame.
4. Kol kukuliai verda, padarome padažą. Puode ištirpiname sviestą, įpilame pieną ar grietinėlę, vyną, maišydami įberiame miltus, kaparėlius, pipirų ir druskos pagal skonį. Įpilame kelis samčius sultinio nuo kukulių. Užviriname.
5. Kukulius sudedame į padažą ir kelias minutes palaikome šiltai.
6. Patiekti su bulvėmis ir virtais burokėliais, pagardintais smulkiai pjaustytais svogūnais bei citrinų sultimis ir druska.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei