Ingredientai
- Krevetės 150 g šviežių
- Midijos 1 vnt. maišelis šaldytų
- Pomidorai 2 vnt. nedideli
- Šaldyti žirneliai 125 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Daržovių sultinys 1 l
- Vynas 125 st. sauso balto
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Avokadai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; baltųjų
- citrinžolės pagal skonį 1 arbat. š.
- Rytietiškas žuvų padažas 2 valg. š.
- Rozmarinai 1 arbat. š. šviežių rozmarinų šakelių papuošti
Kaip gaminti
1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite. Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodelį, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.
4. Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes.
5. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita