Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
- Grybai 500 g 0.5 l - voveraičių
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Sūris 1 st. 0,5 - tarkuoto, brandinto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Sviestas 3 valg. š.
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis
Kaip gaminti
- Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepkite svieste, kol dailiai pagels ir suminkštės.
- Voveraites nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite. Jeigu yra didesnių, jas perpjaukite per pusę.
- Grybus suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Kiaušinius įmuškite į plakimo dubenį, ten pat supilkite grietinėlę, įspauskite česnako skilteles, suberkite sukapotas petražoles, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Viską labai gerai išplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
- Kiaušinių plakinį pilkite į keptuvę ant voveraičių ir vis pamaišydama kepkite, kol kiaušiniai sukietės.
- Tuomet ant viršaus užberkite sūrio, palaukite, kol išsilydys, viską dar kartą gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
- Gardu valgyti su sviestu aptepta skrudintos itališkos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita