Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 1 st.
- Pienas 2 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š. 1,5
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Medus 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - nutarkuotų žievelių
- Obuoliai 2 vnt.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Romas 3 arbat. š. šlakelis
Kaip gaminti
- Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
- Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.
- Į išbrinkusią košę įmaišykite šaukštą sviesto, plaktą kiaušinio trynį, nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį romo.
- Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įmaišykite iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir 12 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.
- Obuolius nuplaukite, nusausinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite dailiais trikampėliais.
- Patroškinkite pusėje šaukšto sviesto, paskaninkite cinamonu, medumi ir išdėliokite ant košės, ištrauktos iš orkaitės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita