Ingredientai
- Moliūgai 400 g minkštimo
- Ryžiai 2 st.
- Pienas 3 st.
- Sviestas 4 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinėlė 150 ml plakamoji
- Medus 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 4 valg. š.
- Razinos 20 g saujelė
- Brendis: 25 ml
- Sultys 25 ml apelsinų
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Razinas gerai nuplaukite po verdančiu vandeniu ir pusvalandį mirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje.
2. Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą susmulkinkite, moliūgo gabalėlius apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu, į keptuvę suberkite nusausintas razinas ir kepkite 2 šaukštuose sviesto, kol moliūgai suminkštės.
3. Paruoštą moliūgų tyrę iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
4. Ryžius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
5. Kiaušinius labai gerai nuplaukite ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.
6. Į išbrinkusią ryžių košę įmaišykite sviestą, plaktus kiaušinių trynius, moliūgų tyrę, supilkite pusę nuo razinų likusio skysčio, pagal skonį įberkite druskos. Košę 20 min. pašaukite į karštą orkaitę. Galiausiai šaukštu atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus ir plaktą grietinėlę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita