Ingredientai
- Kiaušinio baltymas 2 vnt. biskvitui Dakuaz
- Cukrus 22 g biskvitui Dakuaz
- Migdolų miltai 45 g biskvitui Dakuaz
- Cukraus pudra 22 g biskvitui Dakuaz
- Miltai 15 g biskvitui Dakuaz
- Šokoladas 240 g pieniško; 75 g lazdyno riešutų traškučiui ir 165 g šokoladiniam musui
- Riešutų sviestas 90 g lazdyno riešutų; lazdyno riešutų traškučiui
- Biskvitas 55 g biskvitinių traškučių
- Juodasis šokoladas 65 g šokoladiniam musui
- Grietinėlė 360 g riebios
Kaip gaminti
1. Kepame biskvitą Dakuaz. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į baltymus supilkite cukrų ir plakite iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą ir miltus. Šį mišinį suberkite į baltymus ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite.
2. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą ir lygiai paskirstykite.
3. Kepkite apie 13 minučių. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Tuomet 22 cm skersmens kepimo formos arba konditerinio žiedo šonus išklokite acetatine plėvele. Į formos dugną dėkite biskvitą.
4. Gaminame lazdyno riešutų traškutį. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Sudėkite lazdyno riešutų sviestą ir gerai išmaišykite. Suberkite traškučius ir dar sykį išmaišykite.
5. Traškutį paskleiskite ant biskvito ir leiskite sustingti.
6. Ruošiame šokoladinį musą. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Leiskite jam kiek pravėsti. Grietinėlę išplakite iki vidutinio standumo.
7. Į šokoladą įdėkite keletą šaukštų grietinėlės ir gerai išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, mentele įmaišykite ją į šokoladą.
8. Musą supilkite ant paruošto pagrindo. Išlyginkite ir leiskite keletą valandų sustingti
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis