Ingredientai
- Sviestas 190 g kubeliais supjaustyto kambario temperatūros
- Cukrus 160 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cinamonas 0,3 arbat. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kriaušės 3 vnt. prinokusios, tačiau standžios
- Miltai 150 g
- Krakmolas 80 g
- Juodasis šokoladas 50 g sukapoto gabaliukais
- Baltasis šokoladas 50 g sukapoto gabaliukais; arba pieniško
- Cukraus pudra 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol taps lengva balsva mase. Po vieną muškite kiaušinius ir sukite, kol susimaišys su sviesto-cukraus mase.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, persijokite. Sausąjį mišinį po kelis šaukštus dėkite į sviesto-cukraus-kiaušinių masę ir lengvai išmaišykite.
3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, išpjaustykite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Berkite vaisių kubelius, šokoladą ir cinamoną į tešlos masę ir lengvai išmaišykite, kad šokoladas ir kriaušės tolygiai pasiskirstytų.
4. Pailgą kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
5. Pilkite tešlą į paruoštą skardą, kiek palyginkite viršų ir dėkite į orkaitę. Kepkite 1 val., arba kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Iškepusį keksą 10 min. palaikykite kepimo formoje, o tada atsargiai išimkite ir visiškai atvėsinkite. Jei norite, pabarstykite jo viršų cukraus pudra.