Ingredientai
- Varškė 1 kg riebios
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Cukrus 300 g
- Sviestas 100 g
- Džiūvėsiai 50 g maltų šviežių
- Krakmolas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė ir sultys
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė ir sultys
- Šokoladas 100 g
Kaip gaminti
1. Varškę pertrinkite per sietelį.
2. Kiaušinių trynius išplakite su 250 g cukraus.
3. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, plakdami kiaušinių trynius, sudėkite po vieną. Plakite, kol pasidarys vientisa masė, tuomet į ją sudėkite varškę. Viską gerai išmaišykite.
4. Suberkite džiūvėsėlius, krakmolą, druską, bei tarkuotas žieveles, dar kartą gerai permaišykite. Ir dar kartą, supylę sultis.
5. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, atsargiai sukrėskite juos į varškės masę ir palengva išmaišykite.
6. Skardą gausiai ištepkite sviestu, sukrėskite tešlą.
7. Kepkite maždaug valandą 170 °C temperatūroje. Nuolat stebėkite, kad nepradėtų svilti paviršius – jei taip atsitiktų, lengvai pridenkite kepimo popieriumi ar folija ir kepkite toliau, kol iškeps.
8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš skardos. Apliekite tirpintu šokoladu.