Ingredientai
- Menkė 275 g rūkytos tinka ir jūrinė lydeka
- Lašiša 175 g šviežios
- Bulvės 275 g
- Pienas 2 st. lieso
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 - kietai virti
- Petražolės 2 valg. š. susmulkintų
- Krapai 1 valg. š. susmulkintų
- Laurų lapai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. grūdeliais
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis juodų - maltų
- Miltai 5 valg. š.
- Džiūvėsiai 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite ir sugrūskite košę.
2. Praaušusias žuvis išgriebkite iš puodo ir sumaigykite šakute. Pieną nukoškite. Vieną kiaušinį išplakite. Virtus kiaušinius nulupkite ir sukapokite.
3. Į dubenį sudėkite žuvis, bulvių košę, keptus svogūnus, virtus kiaušinius, žalumynus, supilkite plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Jei masė per kieta, įpilkite nukošto pieno. Pagardinkite maltais pipirais. Drėgnomis rankomis suformuokite keturis ovalius kepsnius.
4. Likusį kiaušinį išplakite. Į atskiras lėkštes įberkite miltų ir džiūvėsių. Kiekvieną kepsnį pavoliokite miltuose, kiaušinyje, galiausiai – džiūvėsiuose. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite mažiausiai 2 val.
5. Atšalusius kepsnius iškepkite keptuvėje įkaitintame likusiame aliejuje (kepkite po 5 min. kiekvieną pusę) ir iš karto patiekite arba laikykite šiltoje orkaitėje.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita