Ingredientai
- Pienas 200 ml
- Grietinėlė 2 st.
- Vanilė 5 g pusė vanilės ankšties
- Cukrus 340 g 1,5 stiklinės
- Kiaušiniai 5 vnt. 2 vnt. ir 3 tryniai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pieną ir grietinėlę supilkite į vieną puodą ir pakaitinkite iki virimo. Vos tik pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo ugnies, sudėkite iš vanilės ankšties išgramdytas sėklas.
2. Kiaušinius ir trynius sudėkite į elektrinio maišiklio indą, įberkite 0,5 stiklinės cukraus ir lėtai plakite. Plakant po truputį supilkite karštą pieną, įberkite žiupsnelį druskos. Masę perkoškite.
3. Likusį cukrų suberkite į švarų puodą, įpilkite šlakelį vandens (tik tiek, kad neliktų sausų cukraus kristalų) ir užkaiskite. Maišykite atsargiai, nes užvirusi masė smarkiai burbuliuoja. Kai sirupas pradės keisti spalvą, neilgai trukus nukelkite nuo ugnies. Neperkaitinkite, nes karamelė gali akimirksniu virsti degėsiais!
4. Karštą karamelę atsargiai išpilstykite į šešias formeles. Ant viršaus išdėliokite kiaušininį kremą. Formeles sudėkite į skardą, įpilkite vandens, kad apsemtų iki pusės, formeles uždenkite aliuminio folijos lakštu ir 165 °C karštumo orkaitėje kaitinkite maždaug pusvalandį. Paskui skardą ištraukite, o formeles palikite ataušti neišimtas iš vandens.
5. Ataušusį kremą bent porą valandų palaikykite šaldytuve (galima ir kelias dienas).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita