Ingredientai
- Obuoliai 500 g
- Sirupas 150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Vanduo 200 ml
- Citrinos 0,5 vnt. sulčių
- Cukrus 200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
- Kardamonas 1 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
- Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
- Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
- Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita