Ingredientai
- Cukrus 350 g
- Vanilinis cukrus 32 g
- Pienas 500 ml
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 kiaušinių tryniai
Kaip gaminti
1. 250 g cukraus suberkite į sausą švarią keptuvę ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir įgaus aukso atspalvį (jokiu būdu nemaišykite, antraip karamelė sušoks į gumuliukus!). Paskui įpilkite 5 šaukštus vandens ir maišydama užvirinkite. Karštą karamelę išpilstykite į suflė formeles.
2. Visus sveikus kiaušinius ir trynius išplakite su likusiu cukrumi. Pieną su vaniliniu cukrumi užvirinkite ir plona srovele, visą laiką maišydama, supilkite į kiaušinių masę. Palikite pastovėti 10 min., tada išdėliokite į indelius su karamele.
3. Indelius įstatykite į skardą su vandeniu (būtinai!), pridenkite aliuminio folija ir 170°C karštumo orkaitėje kepkite 35 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų