Ingredientai
- Obuoliai 15 vnt. mažų (tiek pat reikės ir medinių pagaliukų)
- Žemės riešutai 1 sauja skrudintų ir smulkiai grūstų; galima įdėti ir kitų patinkančių pabarstukų
- Sviestas 400 g karamelei
- Cukrus 400 g karamelei
Kaip gaminti
1. Pradėkite nuo karamelės gamybos – į puodą storu dugnu po truputį berkite cukrų ir palaukite, kol pradės lydytis. Po maždaug 5 – 10 minučių, kai iš cukraus ims sunktis skysis, įdėkite sviestą ir intensyviai pamaišykite. Jei masė per skysta, berkite dar cukraus ir nuolat maišykite, kol gausite vientisą masę. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies ir karamelę palikite atvėsti.
2. Obuolius nuplaukite, pašalinkite kotelius ir nusausinkite. Toje vietoje, kur buvo kotelis, smeikite medinį pagaliuką, jis turėtų pasiekti maždaug obuolio vidurį.
3. Paruoštą karamelę su nedideliu kiekiu vandens pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir maišykite, kol išeis vientisa skysta masė. Į gautą masę panardinkite kiekvieną obuolį taip, kad jis visas ja apliptų.
4. Obuolius apvoliokite ir pabarstykite žemės riešutais ar kitais mėgstamais pabarstukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tegul čia jie visiškai atvėsta. O tada dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
5. Sukietėjus karamelei patiekite obuolius ant stalo. Juos taip pat galite ir supakuoti – paruošti kaip mažas dovanėles.