Ingredientai
- Vištiena 800 g filė
- Vištienos sultinys 2 st. 1,5-2 st.
- Sojų padažas 150 ml
- Rudasis cukrus 5 valg. š.
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Sultys 4 valg. š. šviežios apelsinų
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais.
2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Kiek pravėsusiu mišiniu apliekite vištos gabalėlius, palikite valandą.
3. Išgriebusi iš marinato, į kiekvieną paukščio gabalėlį išilgai įsmeikite po ilgą šaltame vandenyje išmirkytą konditerinį iešmelį. Išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis ir šaukite į iki 200laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį.
5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita