Ingredientai
- Grietinėlė 200 ml
- Sirupas 280 ml „Dansukker“ šviesiojo
- Cukrus 270 g „Panevėžio Plius“
- Sviestas 2 valg. š. tinka ir margarinas
- Actas 1 arbat. š. 0,5
Kaip gaminti
- Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite.
- Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes.
- Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį.
- Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą.
- Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus.
- Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas.
- Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
- Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita