Ingredientai
- Sviestas 170 g 100 g kambario temperatūros biskvitui ir 70 g karamelei
- Cukrus 130 g 50 g bikvitui ir 80 g karamelei
- Miltai 125 g bikvitui
- Kondensuotas pienas 1 vnt. skardinė saldinto; karamelei
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. karamelei
- Grietinėlė 50 ml 36 proc. riebumo; šokoladiniam užpilui
- Juodasis šokoladas 200 g šokoladiniam užpilui
Kaip gaminti
1. Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
2. Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną nuolat maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.
3. Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.
4. Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol visiškai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.