Ingredientai
- Miltai 600 g lakštams
- Grietinė 350 g lakštams
- Sviestas 700 g 300 g šalto sviesto – lakštams ir po 200 g kambario temperatūros – karameliniam ir šokoladiniam pertepimams
- Kiaušiniai 1 vnt. lakštams
- Sutirštintas pienas 390 g saldintas – šokoladiniam pertepimui
- Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“ (1 indelis karameliniam pertepimui) 397 g
- Citrinos 1 vnt. sultys – karameliniam pertepimui
- Kava 100 ml stipri kava – karameliniam pertepimui
- Juodasis šokoladas 100 g šokoladiniam pertepimui
Kaip gaminti
1. Torto lakštai: į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug 1 val. dėkite į šaldytuvą. Išėmusios tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
2. Karamelinis pertepimas: dubenyje gerai išsukite „Rududu“ kremą ir sviestą. Paskui įspauskite citrinos sulčių, supilkite kavą ir sukite iki vientisos masės.
3. Šokoladinis pertepimas: dubenyje išsukite iki vientisos masės sviestą ir sutirštintą pieną. Šokoladą ištirpinkite ant garų ir supilkite į dubenį. Sukite iki vientisos masės.
4. Torto sluoksniavimas: dėkite torto lakštą, užtepkite karamelinio kremo, dėkite kitą lakštą ir tepkite šokoladinį glaistą. Tokia tvarka sutepkite visą tortą. Viršų aptepkite šokoladiniu kremu. Puoškite pasitelkusios vaizduotę.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita