Ingredientai
- Miltai 400 g gali reikėti ir visų 500 g; tešlai
- Sviestas 320 g 150 g tešlai ir 170 g kremui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Grietinė 240 g tešlai
- Citrinos sultys 30 ml kremui
- Sutirštintas pienas 450 g karamelizuoto
Kaip gaminti
Iškepkite lakštus:
1. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą – miltus maišykite su sviestu iki trupinių, supilkite kiaušinius ir grietinę bei užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta, dėkite dar miltų.
2. Dėkite į šaldytuvą, atšaldykite mažiausiai 2 valandas.
3. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite plonus lakštus ir subadykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 11 min.
Paruoškite kremą:
1. Iš visų jam skirtų produktų išplakite kremą: į plakiklį sudėkite sviestą ir supilkite citrinos sultis. Plakite, kol išeis puri masė. Dėkite karamelinį saldintą sutirštintą pieną, dar pamaišykite, kol viskas susijungs.
Surinkite tortą:
1. Iškeptus lakštus pertepkite paruoštu kremu. Apibarstykite šonus ir viršų trupiniais.
2. Palikite per naktį sustingti.