Ingredientai
- Obuoliai 7 vnt. vidutinio dydžio
- Karamelė 500 g
- Sviestas 90 g tirpinto
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kefyras 150 ml
- Vanduo 250 ml
- Miltai 200 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Medus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
2. Nulupkite obuolius, bet ne visus – kelis pasilikite vėlesniam laikui, o likusius supjaustykite mažais kubeliais.
3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir sumaišykite su karamele.
4. Kiaušinius atskirai išplakite ir sumaišykite su kefyru ir vanile, tuomet supilkite karamelės-sviesto mišinį ir gautą masę gerai išmaišykite. Tuomet į gautą tešlą sukrėskite miltų mišinį bei pjaustytus obuolius ir visą tešlą sukrėskite į kepimo skardą.
5. Likusius kelis obuolius supjaustykite griežinėliais ir gražiai išdėliokite juos ant tešlos. Orkaitėje pyragą kepkite apie valandą.
6. Iškepusį pyragą aptepkite skystu medumi arba savo mėgstamu vaisių džemu.