Ingredientai
- Migdolai 100 g pagrindui
- Miltai 400 g pagrindui
- Cukraus pudra 120 g pagrindui
- Sviestas 200 g šalto kubeliais pjaustyto; pagrindui
- Obuoliai 1 kg obuolių karamelės įdarui
- Cukrus 200 g obuolių karamelės įdarui
- Druska 1 žiupsnelis obuolių karamelės įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. obuolių karamelės įdarui
Kaip gaminti
1. Į elektrinį smulkintuvą suberti birius produktus: miltus, cukraus pudrą, druską ir riešutus. Sumalti iki smulkių trupinių. Tada po truputį dėti sviesto kubelius ir toliau malti. Įmušti kiaušinį ir permalti iki vientisos masės.
2. Gautą masę nestoru sluoksniu išlyginti ant maistinės plėvelės, suvynioti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
3. Į įkaitintą keptuvę įberti 50 g cukraus ir išlydyti. Taip po truputį suberti visą likusį cukrų ir jį išlydyti. Gautą karamelę išpilti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis ir norimu būdu išdėlioti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Pavyzdžiui, galima pabandyti išdėlioti rožės žiedlapių principu. Nuo formos krašto palikti laisvus 3-4 cm.
5. Ant obuolių viršaus išdėlioti sulaužytos karamelės gabaliukus. Tada ant viršaus per burokinę tarką sutarkuoti sustingusią tešlą ir gražiai užpildyti bei išlyginti kraštus ir paviršių.
6. Kepti 20-30 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį išimti iš kepimo formos apverčiant apatine obuolių dalimi į viršų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis