Ingredientai
- Sviestas 270 g 125 g bretoniškai tešlai, 75 g kremui ir 70 g įdarui
- Cukrus 225 g 125 g bretoniškai tešlai ir 100 g įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. kremui
- Kiaušinių tryniai 3 vnt. bretoniškai tešlai
- Druska 1 žiupsnelis bretoniškai tešlai
- Miltai 180 g bretoniškai tešlai
- Kepimo milteliai 5 g bretoniškai tešlai
- Cukraus pudra 75 g kremui
- Migdolų miltai 75 g kremui
- Kukurūzų krakmolas 15 g kremui
- Grietinėlė 130 g 70 g kremui ir 60 g įdarui
- Obuoliai 2 vnt. vidutiniai; įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą kambario temperatūros išsukti su cukrumi. Tuomet maišant po truputi supilti kiaušinių trynius. Supilti miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
2. Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti „pailsėti“ 2-3val. šaldytuve.
3. Tešlą iškočioti iki 5 mm storio. Kepimo skardoje suformuoti tešlą, kad būtų užpildyta apačia ir šonai. Palikti šaldytuve kuriam laikui, kad tešla sutvirtėtų.
4. Per tą laiką pagaminti kremą. Į indą sudėti visus birius produktus ir išmaišyti. Įdėti sviestą ir gerai permaišyti. Įmušti kiaušinį ir plakti iki vientisos masės. Galiausiai supilti grietinėlę ir maišyti, kol masė taps vientisa. Palikti šaldytuve, kol kremas sutvirtės.
5. Dalį cukraus kaitinti, kol pradės lydytis ir įgaus rusvą spalvą. Suberti likusį cukrų tolygiai paskirstant keptuvėje. Lėta srovele nuolat maišant šluotele supilti pašildytą grietinėlę. Sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. Suberti pjaustytus obuolius ir šiek tiek karamelizuoti.
6. Liko suformuoti pyragą. Į skardą su tešlą supilti migdolinį kremą. Ant jo sudėti obuolius su karamele. Pyrago viršų uždengti likusios tešlos gabaliukais.
7. Kepti iki 160°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.