Ingredientai
- Grikių miltai 90 g
- Rudasis cukrus 60 g nerafinuoto; galite keisti kokosų žiedų, Muscovado, Farino cukrumis) + 1 + 1/2 šaukšto pyrago padengimui
- Cinamonas 1 arbat. š. kupino
- Kepimo milteliai 0,75 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Linų sėmenys 2 valg. š. kupini; maltų
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Graikiniai riešutai 1 sauja smulkintų
- Kokosų aliejus 40 g t.y. kupinas valgomasis šaukštas netirpinto aliejaus
- Vanduo 300 ml arba mėgstamo augalinio pieno
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įjunkite kaisti orkaitę iki 175 laipsnių (kaitinimas viršus + apačia (be vėjelio funkcijos)).
2. Linų sėmenis sumaišykite su 300 ml vandens arba mėgstamo augalinio pieno ir palikite brinkti.
3. Sumaišykite sausus produktus: grikių miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską.
4. Sumaišykite brinkintus linų sėmenis, tirpintą kokosų aliejų, burbono vanilę.
5. Sumaišykite skystus ir sausus produktus.
6. Nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite obuolį.
7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (naudojau 14,5 cm. skersmens formą). Sluoksniuokite obuolius ir tešlą pakaitomis. Viršų padenkite likusiomis obuolių skiltelėmis.
8. Pyragą kepkite 15-20 min., išėmę iš orkaitės pabarstykite cukrumi ir smulkintais graikiniais riešutais, grąžinkite atgal į orkaitę.
9. Kepkite tol, kol įsmeigus, medinis iešmelis liks sausas, viršuje esantys obuoliai suminkštės ir švelniai paruduos, o cukrus išsilydys (kepiau apie 45-50 min.).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai