Ingredientai
- Sviestas 120 g
- Kondensuotas pienas 1 vnt. skardinė; karamelizuoto
- Riešutų sviestas 6 valg. š. žemės riešutų
- Druska 1 žiupsnelis
- Sausainiai 450 g
- Saulėgrąžos 2 sauja kepintų
Kaip gaminti
1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.
2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.
3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis