Ingredientai
- Sviestas 130 g labai šaltas – pagrindui
- Miltai 220 g 550 C arba D – pagrindui
- Cukrus 1 st. po 0,5 stikl. pagrindui ir įdarui
- Druska 2 žiupsnelis žiupsnelis pagrindui ir pusė šaukštelio įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. L dydžio – pagrindui
- Grietinėlė 1 st. 35–36 proc. riebumo – įdarui
- Rudasis cukrus 50 g įdarui
- Medus 50 g įdarui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė – įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. įdarui
- Riešutai 2 st. įvairūs pakepinti ir smulkinti riešutai – įdarui
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius.
- Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.
- Tešlą išimkite iš smulkintuvo, sufrimuokite iš jos kamuolį, dėkite į maišelį ir šaldykite porą valandų.
- Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.
- Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų, apelsino žievelę sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min. tegul būna kuo stipresnė ugnis).
- Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus ir druską. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.