Ingredientai
- Sutirštintas pienas 397 arbat. š. 1 skardinė - Rududu
- Pienas 750 ml
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Ryžiai 130 g apvaliagrūdžių
- Romas 1 valg. š. arba brendžio
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5 - malto
- Muskatas 1 arbat. š. 1/4 - malto
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Grietinėlė 200 ml plakamosios - papuošimui
- Sirupas: (karamelinis - papuošimui) 50 ml
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas |
- Į didelį prikaistuvį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkite pieną, suberkite druską. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol karamelizuotas sutirštintas pienas ištirps.
- Suberkite apvaliagrūdžius ryžius į vientisą pieno masę.
- Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
- Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite šaukštą romo, maltą cinamoną, muskatą ir vanilės ekstraktą.
- Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Uždenkite juos maistine plėvele (priglauskite ją prie pudingo paviršiaus, kad neapdžiūtų). Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol visiškai atšals, arba per naktį.
- Prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Apipurškite grietinėle ir apšlakstykite karameliniu sirupu. Skanaus!