Ingredientai
- Kukurūzų spragėsiai 150 g
- Irisiniai saldainiai 350 g karamelinių
- Sviestas 120 g
- Sezamo sėklos 2 arbat. š. pakepintų (nebūtinai)
- Riešutai 2 valg. š. mėgstamų kapotų (nebūtinai)
- Cinamonas 0,5 arbat. š. nebūtinai
Kaip gaminti
1. Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite į sviestą iš popierėlių išvyniotus saldainius ir maišydami šluotele palaukite, kol jie ištirps.
2. Nukelkite puodą nuo ugnies ir iškart suberkite spragėsius. Labai gerai išmaišykite, kad spragėsiai apsiveltų karameline mase.
3. Apvalų ar keturkampį kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir suberkite gautą masę, labai gerai paspauskite, kad vienodai pasiskirstytų, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Skanėstui sustingus, pabarstykite viršų ir šonus pasirinktais mėgstamais priedais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis