Ingredientai
- Sausainiai 12 vnt.
- Sviestas 125 g 75 - lydyto pyragui ir 50 - karameliniui padažui
- Cinamonas 3 arbat. š.
- Maskarponės sūris 600 g tinka ir Filadelfijos sūris
- Sirupas 320 ml „Dansukker” šviesiojo - 270 pyragui ir 50 - karameliniui padažui
- Vanilinis cukrus 4 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - tarkuotos žievelės
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli
- Grietinėlė 250 ml 150 ml - plaktos - pyragui ir 100ml - 35 proc. riebumo - karameliniui padažui
- Cukrus 450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - karameliniui padažui
- Vanduo 100 ml karameliniui padažui
Kaip gaminti
- Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
- Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
- Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.
- Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
- Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.
- Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu.
- Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą. Paruoškite įdarą.
- Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.
- Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).
- Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės.
- Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita