Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 23
Jau įvertinote šį receptą

Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas
Karamelinis sūrio pyragas / „DANSUKKER“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sausainiai 12 vnt.
  • Sviestas 125 g 75 - lydyto pyragui ir 50 - karameliniui padažui
  • Cinamonas 3 arbat. š.
  • Maskarponės sūris 600 g tinka ir Filadelfijos sūris
  • Sirupas 320 ml „Dansukker” šviesiojo - 270 pyragui ir 50 - karameliniui padažui
  • Vanilinis cukrus 4 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
  • Citrinos 1 vnt. 0,5 - tarkuotos žievelės
  • Kiaušiniai 4 vnt. dideli
  • Grietinėlė 250 ml 150 ml - plaktos - pyragui ir 100ml - 35 proc. riebumo - karameliniui padažui
  • Cukrus 450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - karameliniui padažui
  • Vanduo 100 ml karameliniui padažui

Kaip gaminti

  1. Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
  2. Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
  3. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.
  4. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
  5. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.
  6. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu.
  7. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą. Paruoškite įdarą.
  8. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.
  9. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).
  10. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės.
  11. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.