Ingredientai
- Sausainiai 450 g šokoladinių (recepto autorė naudojo „karvutė“) - pagrindui
- Sviestas 200 g ištirpinto - pagrindui
- Maskarponės sūris 500 g sūrio masei
- „RUDUDU“ karamelė: (indelio - sūrio masei) 1 vnt.
- Grietinėlė 200 g riebios plakimui - sūrio masei
- Želatina 20 g sūrio masei
- Žemės riešutai 1 sauja meduje - papuošimui
- Karamelinis padažas: (papuošimui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- PAGRINDAS. 24 cm skersmens tortinę išklokite kepimo popieriumi.
- Sausainius sumalkite iki smulkių trupinukų, gerai išmaišykite su ištirpintu sviestu, suberkite į paruoštą tortinę, pirštais suslėkite pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais. Pastatykite į šaldytuvą.
- SŪRIO MASĖ. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
- Maskarponę išplakite su „Rududu“.
- Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standumo, sumaišykite su maskarponės kremu.
- Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, neleiskite užvirti.
- Šiek tiek pravėsinkite ir greitai įplakite į pyrago kremą.
- Gautą masę supilkite ant sausaininių pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą.
- Po kelių valandų papuoškite riešutais ir karameliniu padažu. Galite skanauti.
Receptas iš: g-blogas.lt