Ingredientai
- Beržų sula 3 l
- Obuoliai 100 g sauja džiovintų
- Serbentai 50 g kelios šakelės juodųjų serbentų
- Apelsinai 1 vnt. riekelė
- Juoda duona 1 riekės
- Cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Duoną apšlakstykite sula, apiberkite cukrumi ir pakepkite trumpai mikrobangų krosnelėje, kol cukrus karamelizuosis, o duona apdžius.
2. Ją suriškite į merliuką ir įdėkite į sulą. Sudėkite kitus produktus, pridenkite audeklu ir laikykite vėsiai.
Galima gerti jau po 2 dienų, bet skaniausia - kai parūgsta.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita