Ingredientai
- Kiauliena 2 kg vientiso gabalo kumpio
- Džemas 300 ml abrikosų
- Persikai 300 g konservuotų
- Garstyčios 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbieras 2 valg. š. smulkinto
- Medus 3 valg. š. skysto
- Rozmarinai 2 arbat. š. džiovinto
- Citrinos 1 vnt.
- Laurų lapai 4 vnt.
- Gvazdikėliai 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaulienos kumpį ištrinkite druska, maltais pipirais, susmulkinto česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį suriškite, kad jis išeitų apvalus ir gerai susispaustų. Dėkite jį į kepimo plėvelę ir virkite pasūdytame vandenyje apie valandą.
2. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjaukite ir prismaigstykite gvazdikėlių.
3. Paruoškite karamelinį glaistą. Į puodą sudėkite abrikosų džemą ir supilkite skystį iš konservuotų persikų skardinės. Susmulkintus persikus sudėkite į garstyčias kartu su imbieru ir cukrumi bei išspauskite citrinos sultis. Viską sumaišykite su puode esančiu abrikosų džemų ir persikų sulčių mišiniu. Gautą masę palengva maišydami virkite apie 20 minučių, kol glaistas sutirštės.
3. Paruoštu karameliniu glaistu aptekite kumpį, tačiau naudokite tik pusę viso paruošto kiekio. Tuomet kumpį dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūroje.
4. Paruoštą kumpį aptepkite likusia glazūra ir tuomet kepkite dar apie valandą.
5. Prie paruošto kiaulienos kumpio tinka apkepti saldūs vaisiai – figos, kriaušės, mangai.