Ingredientai
- Bananai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 100 g
- Medus 30 g
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Lazdynų riešutai 1 st. saujelė
- Apelsinai 1 vnt.
- Likeris 30 ml apelsinų
Kaip gaminti
- Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir atsargiai peilio galu iškrapštykite sėklytes.
- Rudąjį cukrų ir medų krėskite į nedidelį puodelį, jį statykite virš garų ir maišykite, kol cukrus ištirps.
- Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Šaukštelį žievelių ir 2 šaukštus apelsinų sulčių pilkite į medaus mišinį, ten pat berkite vanilės sėklytes.
- Viską gerai išmaišykite, supilkite likerį ir dar kartą pamaišykite. Bananus nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir po vieną įmerkite į sirupą, kad karamelizuotųsi. Ištrauktus bananų gabalėlius iš karto apibarstykite kapotais riešutais ir dar kelias minutes pakepkite orkaitėje, kad bananai ir riešutai apskrustų.
- Tiekite persmeigusi mediniais iešmeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita