Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. po raudoną ir geltoną saldžiąją
- Cukinijos 1 vnt. jauna
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Pievagrybiai 100 g
- Apelsinai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Garstyčios 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Daržoves ir grybus nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais gabalais, cukiniją – stambiais griežiniais, svogūnus – stambiomis skiltelėmis.
2. Pievagrybius perpjaukite pusiau. Taip paruoštas daržoves pakaitomis suverkite ant aliejumi išteptų metalinių arba šaltame vandenyje išmirkytų medinių konditerinių iešmų.
3. Paruoškite pagardą: apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Sviestą išlydykite ir palikite, kad atvėstų. Sumaišykite su cukrumi, garstyčiomis bei apelsinų sultimis. Gautu mišiniu apšlakstykite ant iešmų suvertas daržoves ir apkepkite virš karštų žarijų. Tiekite su skrudinto batono riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita