Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Česnakai 3 vnt. galvos
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Vanduo 120 ml
- Cukrus 0,75 valg. š.
- Druska 0,25 arbat. š.
- Rozmarinai 1 arbat. š. smulkiai kapoto
- Čiobreliai 1 arbat. š. smulkiai kapoto
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Ožkų pieno sūris 120 g minkšto tepamo
- Kietasis sūris 120 g tarkuoto
- Grietinėlė 100 ml 32 proc. riebumo
- Jogurtas 100 ml graikiško
Kaip gaminti
1. Lengvai iškočiokite tešlą iki kepimo formos dydžio. Tešlą įdėkite į kepimo formą ir subadykite šakute. Ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir užberkite sausomis pupelėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet nuimkite pupeles ir popierių, dar kepkite apie 20 min.
2. Kol kepa tarta, pasiruoškite česnakus. Sudėkite juos į mažą puodelį, užpilkite vandeniu, užvirkite, virkite 3 minutes. Vandenį nukoškite ir česnakams leiskite nudžiūti.
3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite česnakus, kepkite juos ant didelės ugnies apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį, supilkite balzamiką ir vandenį, kaitinkite apie 5 minutes. Suberkite cukrų, druską, sukapotus rozmariną ir čiobrelį. Kaitinkite viską iki skystis beveik visas išgaruos, o česnakai pasidengs sirupu. Palikite atvėsti.
4. Į dubenį įmuškite kiaušinius, lengvai šluotele suplakite, sudėkite ožkos pieno sūrį, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir viską išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir graikišką jogurtą. Sumaišykite viską iki vientisos masės.
5. Į iškepusią tartą supilkite gautą masę, ant viršaus tolygiai užberkite karamelizuotus česnakus. Viską šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių – tarta turi būti gražiai apskrudusi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai