Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 5 vnt. nedideli
- Spanguolės 20 g džiovintos
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 50 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Balzaminis actas 3 valg. š.
- Riešutai 2 valg. š. kapoti
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Čiobreliai 3 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Vermutas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, česnako skiltelę, čiobrelius, trumpai vermute pamirkytas spanguoles.
2. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 10 min., kol svogūnai suminkštės. Tada suberkite cukrų, supilkite balzaminį actą ir vermutą.
3. Pagardą vis pamaišydama troškinkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol skystis išgaruos. Nukėlusi nuo ugnies įmaišykite skrudintus kapotus riešutus ir gerai atvėsinkite šaldytuve. Skanu tiekti su paukštienos ar žvėrienos paštetu aptepta traškia itališkos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita