Ingredientai
- Krevetės 250 g nevirtų lukštentų, tinka ir atšildytos
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Kokosų aliejus 5 valg. š. galima naudoti ir alyvuogių
- Svogūnų laiškai 1 sauja galima naudoti ir porą
- Čili pipiras 1 vnt.
- Miltai 250 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Pienas 500 ml reguliuokite kiekį pagal poreikį; tešlai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Iš miltų, kiaušinio, pieno, druskos paruošiame tąsią sklindžių tešlą (kad varvėtų iš šaukšto). Tešlą sumaišome su smulkintais svogūnlaiškiais ir čili pipirais. Jei yra laiko, tešla bus geresnė kokią valandą palaikyta kambario temperatūroje.
- Ant krevečių išspaudžiame citrinos sultis ir marinuojame apie 10 minučių. Sudedame krevetes į tešlą ir išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų, šaukštu tešloje gaudome krevetę, semiame kartu su tešla ir išleidžiame keptuvėje. Kepame abi puses, kol sklindis bus iškepęs – krevetė per tą laiką parausta.
- Valgant dar rekomenduojama užspausti citrinos sulčių arba pašlakstyti mėgstamu aštriu padažu. Beje, lygiai taip pat galima kepti ir sklindžius su šviežia menke.
- Karibuose vietiniai šiuos sklindžius verda aliejuje giliose keptuvėse. Galit ir taip pabandyti. Tada jie bus labiau apskrudę ir primins žagarėlius su krevetėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita