Ingredientai
- Kiaulės karka 1 vnt. 800-1000 g svorio
- Morkos 1 vnt.
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Rozmarinai 2 vnt.
- Šalavijai 1 vnt.
- Prieskoniai kiaulienai 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Bulvės 1 kg
Kaip gaminti
1. Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.
2. Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti elektriniu trintuvu kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudonojo sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.
3. Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.